Urheilijat

Urheilijat ja Joukkueet

Tarjoamme urheilijalle monipuolista valmennusta, jonka tarkoituksena on kehittää hänen fyysisiä ominaisuuksiaan, henkistä kapasiteettia, sekä hyvinvointia. Uskomme, että pitkäjänteinen kehitys syntyy jokapäiväisen arkitekemisen parantamisella, terveyden ylläpitämisellä ja hyvinvoinnin kehittämisellä.

Joukkueen kanssa työskennellessä integroimme valmennuksen joukkueen tarpeisiin, tavoitteisiin sekä kausiohjelmaan. Valmennuksemme tarkoituksena on tukea lajiharjoittelua ja toimia apuvälineenä sekä valmentajille että pelaajille.

Meillä on jo useamman vuoden kokemus työskentelystä sekä huippu- että junioriurheilijoiden kanssa. Tällä hetkellä työskentelemme mm. seuraavien seurojen kanssa: JJK, Jyväskylän urheiluakatemia, Happee, JyPk ja Jyväskylän naisvoimistelijat.

Urheilijoiden Valmennus

Psyykkinen valmennus – Hidden Factor

Psyykkinen valmennus on ihmisen kokonaisvaltaista ymmärtämistä ja valmentamista. Koska urheilijan sekä hyvinvointi että urheilusuoritus ovat monen tekijän summa, niin psyykkisessä valmennuksessa pyrimme löytämään tasapainon urheilijan elämään sekä tuomaan esille huippusuoritukseen johtavia tekijöitä.

Psyykkisessä valmennuksessa pyrimme painottamaan oman parhaan työstämistä ja sen esiintuomista jokapäiväiseen tekemiseen. Kun pienet asiat pystytään tekemään tällä viikolla yhden prosentin verran paremmin kuin viime viikolla, niin ne tulevat pitkässä juoksussa viemään paljon eteenpäin. Valmennuksemme tavoitteena on, että valmennettava tulee tietoisemmaksi omista tavoistaan ja tuntemuksistaan. Näin ollen hänen on mahdollista vaikuttaa omaan elämään ja löytää keinoja, jotka edesauttavat suoritusta, hyvinvointia ja kehitystä. Energian säätely ja sen suuntaaminen ovatkin usein keskeisiä asioita valmennettavan menestyksen ja hyvinvoinnin kannalta. Legendaarisen koripallovalmentaja John Woodenin sanoin: ”Menestyminen on mielenrauha, jonka saa tietäessään, että annoit todella kaikkesi, johon pystyit”.

Psyykkisessä valmennuksessa yleisimmin käytettyjä ”työkaluja” ovat tavoitteen asettelu, mielikuvaharjoittelu, tunteiden säätely, rentoutumis- ja keskittymisharjoittelu, sisäinen puheen tiedostaminen sekä erilaiset itsearviointi menetelmät.

Psyykkisen valmennuksen tavoitteet

1. Lisätä urheilijan hyvinvointia sekä urheilussa että elämässä
2. Kehittää urheilijan henkistä kapasiteettia
3. Oman parhaan työstämistä ja esiintuomista jokapäiväisessä tekemisessä

Valmennuksen avulla pystyin ymmärtämään paremmin omia tavoitteitani ja niiden taustalla olevia ajatuksia. Yllätyin siitä, että valmennussuhteen aikana kehityin jopa itsetuntemuksessa. Koin, että menin urheilijana ja ihmisenä eteenpäin erityisesti elämän kokonaishallinnassa.

Janne Hoikkanen
Salibandypelaaja, opiskelija
Happee

Hidden Factorin treeneissä olen saanut todella hyviä juttuja sekä harjoitteluun että elämään. Tärkeintä onkin että uskoo aina itseensä, vaikka jotkut sinua epäilisivätkin, koska sinä pystyt mihin vain.

Marcio Severino
Jalkapalloilija
TPS

Koin hämmennystä siitä kuinka hyvin valmennus ymmärsi tuntojani vaikken niitä välttämättä kertonutkaan. Pidemmällä aikajänteellä kun avauduin enemmän valmennukselle, kehityin niin pelaajana kuin ihmisenä!

Jonne Junkkarinen
Salibandypelaaja
Happee

Elämä urheilijana on todella hankalaa ja se vaatii tosi paljon työtä, sekä halua itseltäsi. Aina ei kuitenkaan tiedä minkälaisia reenejä kannattaisi tehdä, esimerkiksi minun kohdalla salilla, sen takia on ollut loistavaa olla Hidden Factorin reeneissä. Allu tietää urheilijana ja ammattilaisena, että minkälaisia treenejä kannattaa tehdä ja kuinka kovia niiden kuuluu olla. Salilla on ollut todella hauska ja hyvä meininki, koska heti ensimmäisen treenin jälkeen tietää jo että on mennyt jo vähän eteenpäin

Abukar Mohamed
Jalkapalloilija
S.S. Lazio

VALMENNUSPROSESSI

Alkumittaukset

Tämän hetkinen tutkimusnäyttö kertoo, että liikkuvuudella ja voimalla on yhteydet urheilijan menestymiseen lajissaan, sekä loukkaantumisten ehkäisemiseen

Suunnitelma

Urheilijan tarpeisiin ja tavoitteisiin räätälöity ohjelma

Seuranta

Urheilijan kanssa jatkuva seuranta, kehityksen varmistaminen ja tilanteisiin reagointi

Välimittaukset

Määrätyin väliajoin tapahtuvat mittaukset kertovat konkreettisilla tuloksilla, kehityksen suunnan ja määrän

Kehitys

Jatkuvan ja pysyvän kehityksen seuraaminen sekä tuloksiin pääseminen ovat työmme päämäärä