Millä liekillä palat – 3 tapaa parantaa hyvinvointia

Selvittämällä nämä kolme asiaa, tulet löytämään keinoja parantaa omaa hyvinvointiasi. Oman hyvinvoinnin kannalta tärkeimpiä asioita ovat tiedostaa nykytilanne, selvittää mitä haluaa sekä suunnitella askeleet sinne pääsemiseksi.

Hyvinvointi on todella laaja ja monimuotoinen käsite, mutta sitä voidaan pilkkoa pienempiinkin palasiin. Luin muutama viikko sitten ”4 Burners” -teoriasta. Teoria kuvaa hellalla olevaa neljää levyä ja nämä levyt ovat elämäsi eri osa-alueita. Käytettävissä on 100%, jotka jakautuvat seuraaville osa-alueille:

1) Tiedosta nykytilanne
Kuinka tällä hetkellä jaat käyttämäsi ajan näille neljälle osa-alueelle? Yleinen haaste on, että aikamme tai voimavaramme eivät riitä panostamaan kaikkeen siihen mihin haluaisimme. Jos esimerkiksi haluamme tehdä työmme hyvin ja samalla pitää huolta omasta terveydestämme, sekä viettää aikaa ystävien kanssa, perhe saattaa jäädä vähemmälle huomiolle. Yhteen alueeseen panostaminen usein jättää vähemmän aikaa muille osa-alueille. ”4 Burners” -teorian mukaan, jos haluamme olla erinomaisia jollain alueella, meidän tulee karsia ainakin kahdesta osa-alueesta.

”Mikä on sinun nykytilanteesi tällä hetkellä?”

2) Selvitä haluamasi
Tiedostettuasi nykytilanteen mieti, kuinka haluaisit voimavarasi jakautuvan. Kuinka tyytyväinen olet tämän hetken tilanteeseen? Kuinka kaukana se on haluamastasi? Valitettavan usein kiire ja stressi tekevät elämästämme suorittamista, joten emme elä itsellemme tärkeiden asioiden mukaisesti. Selvitä siis, mitkä ovat sinulle tärkeämpiä osa-alueita.

3) Suunnittele askeleet
Muutos alkaa tiedostamisesta. Kun olet selvittänyt ”kuilun” nykytilanteen ja haluamasi välillä, on aika rakentaa suunnitelma sinne pääsemiseksi. Kirjoita kolme käytännön asiaa, joita tekemällä pääset lähemmäksi haluamaasi tilannetta. Mikä on ensimmäinen askel, jonka voit tehdä jo tänään?

”Mikä estää sinua saavuttamasta tavoitetilannettasi?”

Kirjoititko edellä mainitut asiat oikeasti ylös? Asioiden miettiminen on tärkeää, mutta todellinen muutos tapahtuu toiminnan kautta. Jos oikeasti haluat muutosta niin muista, että muutos lähtee aina sinusta. Kuten sanonta kuuluu: ”Älä valita – ala valita!” Muista kuitenkin, että pienillä asioilla on suuri merkitys, joten aloita pienillä ja saavutettavilla asioilla. Anna siis itsellesi paras mahdollisuus onnistua ja aloita muutos nyt.

Share this post